Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
Какво е мнението ви за ГМО ?
3 posters
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Какво е мнението ви за ГМО ?
Темата за отглеждане на генно-модифицирани култури е според мен една от най-важните в момента за страната ни. Аз съм твърдо против!
Какви са според вас средствата, чрез които обикновените граждани могат да се обединят около идеята да не допуснем земята ни да бъде заразена...и изобщо има ли ефективни такива
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2766691
Какви са според вас средствата, чрез които обикновените граждани могат да се обединят около идеята да не допуснем земята ни да бъде заразена...и изобщо има ли ефективни такива
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2766691
bu- Брой мнения : 195
Вот : 15
Re: Какво е мнението ви за ГМО ?
Аз съм твърдо против!Нищо природно не остана,посегнаха и на храните,нормално ли е да видиш ябълка,колкото пъпеш или доматите,които нямат никакъв вкус и разбирам,че ям домат само защото не съм сляпа и го виждам....Още повече това,че става въпрос за чисто финансови интереси ме изнервя още повече ,каквото и да си пишем тука ще е нахалос,но поне да си го кажа....Между другото ние от доста време се храним с ГМО,вижте пазарите и тържищата отдавна зеленчуците и плодовете не са това,което бяха...Храним се с ябълки,домати от Гърция и от къде ли не......
А доколкото ние обикновенните граждани може да изразим протеста си,нямам нищо против и ще подкрепя подобна дейност...но се питам-Има ли у нас Гражданско общество въобще?
Примерно форма на такъв протест може да е някаква подписка/протест в електронните медии нещо такова знам ли....
А доколкото ние обикновенните граждани може да изразим протеста си,нямам нищо против и ще подкрепя подобна дейност...но се питам-Има ли у нас Гражданско общество въобще?
Примерно форма на такъв протест може да е някаква подписка/протест в електронните медии нещо такова знам ли....
melasa- Брой мнения : 81
Вот : 5
Местожителство : В сърцето на един мъж....
by....Предполагам не си учудена от липсата на коментари по поставената тема....е такова ни е и гражданското самосъзнание за жалост в нашата страна...за сведение виж само колко пъти е видяна ето тази тема-" Нов Турски Сериал Любов Назаем"....и колко пъти е видяна поставената тема от теб за ГМО...която косвено ни касае,като българи.... Става ли ти ясно мила,че ние нищо няма да променим...народа иска "Хляб и зрелища",но не го е еня от какво ще е замесен хляба...важното е зрелището! .....
Мисля, че хората не взимат отношение, защото информацията е твърде малко и е трудно човек да се ориентира и да има становище. Ние от много години ядем месо от животни натъпкани с хормони и не се изказваме и не протестираме пак поради същите причини-липса на информация.
nimble- Брой мнения : 18
Вот : 2
Местожителство : София
Липсата на достатъчно информация е целенасочена дезинформация...и вероятно отново е свързано с обслужването на нечии финансови интереси....Незнанието не е оправдателна причина за липсата на каквото и да е мнение...Погледнете статистиките относно заболеваемостта в последните години....едва ли само стреса и кризата са ни виновни...Храната,както лекарство,може да бъде и отрова!Нека да мълчим,ние с това сме си свикнали-безграничното търпение..... Не целя да се впускам в дискусии,защото тук са безсмислени,но е факт,че се възмущаваме на много неща и нищо не правим,само си пишем общи лафове......
Да melasa ...за съжаление си права...Всеки народ си заслужава управниците, а от там и съдбата...
Много ми е интересно, как може да има някой мнение по въпрос, от който нищо не разбира. Не може да се разчита само на доверие-един казва че е вредно, друг че е безвредно. Аз лично искам доказателства и в едната и в другата посока, за да мога да изградя собствено мнение .
Като изключим емоционалната страна на въпроса и погледнем чисто практически и простичко, за мен нещата стоят така- територията на страната ни като площ е малка.По добре от икономическа гледна точка да отглеждаме качествена продукция, която би се договаряла на световните пазари на висока цена, отколкото да гоним количества, които няма как да достигнем - първо защото нямаме толкова обработваеми площи и второ нямаме населението на Китай за работна ръка. Въпрос на добра дипломация и добра воля е да се сключат договори за износ на екологично чисти продукти на висока цена, защото имаме всички благоприятни климатични условия за това.Нямаме и мащабна химическа промишленост. Смятам ,че ако българският фермер бъде подпомогнат, а не умишлено смачкан, той може да предложи на света качество , а не количество
Това разбира се е моята позиция...може и да греша...но нека народът да реши
http://bulgaria.indymedia.org/article/6472
Това разбира се е моята позиция...може и да греша...но нека народът да реши
http://bulgaria.indymedia.org/article/6472
А относно информацията , nimble - всяка информация може да бъде манипулирана, когато става въпрос за много пари и то в световен мащаб
Въпрос на избор. щов предпочетате да карате на доверие, ваше право е.
От икономическа гледна точка, може би сте права, и всичко което сте написала е много хубаво, но е твърде пожелателно и много далеч от реалността. За съжаление. Защото българската продукция изобщо не я виждам. Не е нито малко, нито качествена. Няма е никаква. Кажете кога за последно сте попаднали в супермаркет, дори на пазара на български зеленчук или плод? Не мисля да влизам повече в полемика по въпроса.
От икономическа гледна точка, може би сте права, и всичко което сте написала е много хубаво, но е твърде пожелателно и много далеч от реалността. За съжаление. Защото българската продукция изобщо не я виждам. Не е нито малко, нито качествена. Няма е никаква. Кажете кога за последно сте попаднали в супермаркет, дори на пазара на български зеленчук или плод? Не мисля да влизам повече в полемика по въпроса.
Няма доверие в този случай само фактология,изградила съм си мнение от факти....дори и манипулирани,нека се изнесе и достатъчно инфо опровергаващо това Генно модифицираните храни може да крият риск за здравето на населението
...и това
Няма доказателства,че ГМO продуктите са напълно безвредниза това иска рег за да се прочете статията,който желае разбира се
....nimble Чест Ви прави,че обърнахте внимание на темата
...и това
Няма доказателства,че ГМO продуктите са напълно безвредниза това иска рег за да се прочете статията,който желае разбира се
....nimble Чест Ви прави,че обърнахте внимание на темата
Първо искам да попитам..... В повечето форуми, в които влизам, писането с главни букви е повишаване на тон. Така ли трябва да го разбирам и тук?
Да, ГМО може да са вредни. Но в тази думичка може е проблемът. Може да са вредни, може да не са. Въпросът ми е всички ли, при всички случаи ли са вредни? Може ли някои да са вредни, други не, а трети , кой знае, може и да се окажат полезни.
Да, няма доказателства, че са безвредни- и аз настоявам за такива.
Освен това за мен е важно да знам кой прави едно или друго твърдение. Защото ако Монсанто кажат че са безвредни, няма да го зачета като доказателство.
Това, за което апелирам е да не се приема всяко твърдение за даденост, а да разсъждаваме, да мислим и да изискваме да ни се дават обяснения и информация.
Темата не ми е безразлична, защото имам две деца. И не ми е все едно. Освен това/ видях че си пуснала някакъв линк за становището на пчеларския съюз/ имам няколко кошера на вилата. Грижа се за тях съвсем любителски, но все пак мисълта ми е ангажирана.
Освен това поздравления за темата. Смятам, че е хубаво в женските форуми да се занимаваме и с други неща освен с козметика и готварство, защото ние съвременните жени сме много повече от това.
Да, ГМО може да са вредни. Но в тази думичка може е проблемът. Може да са вредни, може да не са. Въпросът ми е всички ли, при всички случаи ли са вредни? Може ли някои да са вредни, други не, а трети , кой знае, може и да се окажат полезни.
Да, няма доказателства, че са безвредни- и аз настоявам за такива.
Освен това за мен е важно да знам кой прави едно или друго твърдение. Защото ако Монсанто кажат че са безвредни, няма да го зачета като доказателство.
Това, за което апелирам е да не се приема всяко твърдение за даденост, а да разсъждаваме, да мислим и да изискваме да ни се дават обяснения и информация.
Темата не ми е безразлична, защото имам две деца. И не ми е все едно. Освен това/ видях че си пуснала някакъв линк за становището на пчеларския съюз/ имам няколко кошера на вилата. Грижа се за тях съвсем любителски, но все пак мисълта ми е ангажирана.
Освен това поздравления за темата. Смятам, че е хубаво в женските форуми да се занимаваме и с други неща освен с козметика и готварство, защото ние съвременните жени сме много повече от това.
Отговарям при първа възможност: Не,не е повишаване на тон и ако сте го възприела така,това леко ме натъжава....В една дискусия белег за зрялост е именно спазването на добрия тон....А дадените линкове с главни букви са с цел запознаване на аудиторията с факти,изказани от хора компетентни по въпроса....и нямат показността на репчене...най-жаргонно казаноnimble написа:Първо искам да попитам..... В повечето форуми, в които влизам, писането с главни букви е повишаване на тон. Така ли трябва да го разбирам и тук?
.........
Благодаря за информацията, melasa
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD