Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
СЛАДКИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ
4 posters
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
СЛАДКИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ
Нека това да е темичка за сладки кулинарни рецепти,които заслужават особенно внимание и споделяне ...с три думи нещо сладко,ефектно и кокетно и да става за ядене
Ето моето предложение,вчера направих тази торта и днес има 1/3 от нея добре,че не очаквах гости в противен случай трябваше да крия сладкото изкушение от домочадието ....
Шоколадова торта с рула
Необходими продукти:
1.Две рула/за предпочитане кафяви с бял крем/
2.Заквасена сметана-400гр.
3.Течен шоколад-300гр.
4.Два банана/може и повече/
5.Един готов блат за торта или 5-6 бисквити"Закуска"
6.Две пакетчета желатин.
Начин на приготвяне:
Нарязват се рулата на 1.5см приблизително и се редят в купа така,че да се покрие дъното и стените.В отделен съд разбиваме заквасената сметана и течния шоколад без миксер,добавя се предварително накиснатият в хладка вода желатин,нарязват се бананите и по желание се добавят в готовият крем,но аз ги прибавях поетапно/ред крем,ред банани и т.н./ и твърдя,че ефекта при нарязването на тортата е фантастичен...Сместа с бананите се добавя в купата и се завършва с готовият блат за торта респ. бисквитите "Закуска",като предварително ги потапяме в прясно мляко,сок от компот,чай или каквото имате под ръка,след обръщане на сладкиша те се явяват,като дъно.Готовата торта се поставя в хладилник за около 3 часа.След което обръщаме в красив поднос и......вие си знаете
P.S. За улеснение на домакинята,може да се сложи фолио на дъното на купата,за по-лесно обръщане на готовата торта
Ще дам препратка към форум откъдето видях рецептата и ще видите и как изглежда тортата в завършен вид,че нещо не се справям с изображенията тук
Цък
Ето моето предложение,вчера направих тази торта и днес има 1/3 от нея добре,че не очаквах гости в противен случай трябваше да крия сладкото изкушение от домочадието ....
Шоколадова торта с рула
Необходими продукти:
1.Две рула/за предпочитане кафяви с бял крем/
2.Заквасена сметана-400гр.
3.Течен шоколад-300гр.
4.Два банана/може и повече/
5.Един готов блат за торта или 5-6 бисквити"Закуска"
6.Две пакетчета желатин.
Начин на приготвяне:
Нарязват се рулата на 1.5см приблизително и се редят в купа така,че да се покрие дъното и стените.В отделен съд разбиваме заквасената сметана и течния шоколад без миксер,добавя се предварително накиснатият в хладка вода желатин,нарязват се бананите и по желание се добавят в готовият крем,но аз ги прибавях поетапно/ред крем,ред банани и т.н./ и твърдя,че ефекта при нарязването на тортата е фантастичен...Сместа с бананите се добавя в купата и се завършва с готовият блат за торта респ. бисквитите "Закуска",като предварително ги потапяме в прясно мляко,сок от компот,чай или каквото имате под ръка,след обръщане на сладкиша те се явяват,като дъно.Готовата торта се поставя в хладилник за около 3 часа.След което обръщаме в красив поднос и......вие си знаете
P.S. За улеснение на домакинята,може да се сложи фолио на дъното на купата,за по-лесно обръщане на готовата торта
Ще дам препратка към форум откъдето видях рецептата и ще видите и как изглежда тортата в завършен вид,че нещо не се справям с изображенията тук
Цък
Последната промяна е направена от melasa на Вто Дек 15, 2009 5:50 pm; мнението е било променяно общо 1 път
melasa- Брой мнения : 81
Вот : 5
Местожителство : В сърцето на един мъж....
Re: СЛАДКИ КУЛИНАРНИ ИЗКУШЕНИЯ
Ох иде ми да се гръмна с нафтовата пушка за грозен дивеч ....погледни съсипала съм мнението нищо не съм постнала като хората нито темата,нито линкът,как мога да редактирам всичко това....нервя сееееееееееееее ....
РЕДАКТИРАХ ГО...НАЙ СЕТНЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ КАТО ХОРАТА
Проба...да видя дали ще успея да кача изображение от тортичката ми ,която днес направих,подобна на първата....
Успях.....
Успях.....
Последната промяна е направена от melasa на Пет Авг 20, 2010 8:03 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Melasa, твоята торта изглежда определено по-добре от "цък". Перфектна на вид, сигурно и на вкус, защото личи, че си старателна. Ще я пробвам, но не успях да си копна текста, незнам защо. Ако по тази торта съдя за отношението ти към брака, ти наистина получаваш това, което искаш от него. Всеки мъж трябва да си заслужи вечерята. А ти му приготвяш и десерт. Има приятни изненади и от двете страни. Още подържате пламъка в отношенията си. Ти искаш той да те възприема като сладостта на живота си и той го прави (оставя само една трета от нея, поради невъзможност да я изконсумира цялата). Но когато се умориш да го изненадваш, какво ще се случи? Тогава заложи на основното ястие и на салатата. Успешна Нова година!
true- Брой мнения : 35
Вот : 1
Тук цял психологически профил е направен на семейните ми отношения ....впечатлена съм Съдейки по останалите Ви постове имате склонност към психологията,която е и моя страст по желание,но не и по професионално призвание... ....Защо да се уморявам от любимите си неща....неее ,тук обаче не познахте,когато огъня се подклажда редовно той не изтлява...още повече и вие имате богат семеен опит и сте наясно,че любовта се трансформира,обогатява преминава на едно друго ниво,което не винаги се свързва с нашите гастрономически предпочитания...нещо,като йерархията на потребностите....нали така Ако желаете пишете ми на лични и ще Ви пратя рецептата,ако все още има проблем с копи/пейст ...Успешна нова година и за вас!
Melasa, първо честита нова година! Копнах си рецептичката, проблемът е бил в уорда ми, а не от незнание, защото копирам почти ежедневно. Извини ме за това, че говоря във 2л.ед.ч., това не е от неуважение към другите, а допускане на близост. Аз съм общителен човек, но лошото е че казвам нещата, както ги мисля, като в повечето случаи не ми е искано мнението. Такава грешка допуснах и с твоя семеен профил. Дълбоко съжалявам. На психотеми можем да говорим когато и както пожелаеш.
true- Брой мнения : 35
Вот : 1
Ето затова избягвам да я отварям тая тема Меласа, мила...тая торта е за чудо и приказ Вкара ме в беля ти...само докато я гледам и оххх...ОГЛАДНЯХ за сладкоооооооо
Мятам се да направя с подръчни материали сладка храна за моята душа Няма време за сложна и красива торта, но ще Ви споделя моята бърза рецепта за Палачинкова Торта Ала Спийди Гонзалес
Палачинки ...доста.
Шоколадов топинг
Малко бита сметана - ако има
Плодове - пресни или от компот ( за украса)
Палачинките се приготвят. Всяка от тях се полива обилно със шоколадовия топинг. Нареждат се една върху друга. Върху последната палачинка от тортата мажем сметана и украсяваме с плодове.
Да Ви е сладко
Мятам се да направя с подръчни материали сладка храна за моята душа Няма време за сложна и красива торта, но ще Ви споделя моята бърза рецепта за Палачинкова Торта Ала Спийди Гонзалес
Палачинки ...доста.
Шоколадов топинг
Малко бита сметана - ако има
Плодове - пресни или от компот ( за украса)
Палачинките се приготвят. Всяка от тях се полива обилно със шоколадовия топинг. Нареждат се една върху друга. Върху последната палачинка от тортата мажем сметана и украсяваме с плодове.
Да Ви е сладко
Незаспивка,тортата ти в стил Ала Спийди Гонзалес е страхотна,но когато в къщи се правят палачинки,казвам правят,защото майстора е моят мъж и голямата ми дъщеря обикновенно не достигат за торта,а директно се навиват с течен шоколад и банани и изчезват от полезрението бързо....
.....Сега ще ви предложа една рецепта за лек крем,правила съм го веднъж и останах безкрайно доволна от вкусовите му качества и семейството тоже....
ето и крема,от мен съм добавила една съставка...сладкарска сметана,но вие може и да я пропуснете,ако не искате излишни калории
Крем"Панакота" /Panna Cotta/
Продукти за 4 порции:
-200 мл прясно мляко
-2 ванилии
-3 с.л. захар
-1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
-150 мл кисело мляко
-конфитюр от ягоди (малини, боровинки)
-сладкарска сметана-250гр/даже е много,но част от нея оставете за Виенско кафе/
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото със захарта на котлона.
Добавете към него предварително разтворения желатин/не трябва да кипва-желатина губи свойствата си да желира/
Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане. Добавете предварително разбитата сметана,колкото прецените... ,добавете и ванилиите.На дъното на 4 купички сипете конфитюр около 1/3 от купичката да заема,като място,после добавете крема,поставете в хладилник за да желира,отнема около 2-3 часа!
Изстудения крем обърнете върху чиния,гарнирайте с пресни плодове, ако желаете.....и Бон Апети.....
Ето и как изглежда готовото кремче.....
.....Сега ще ви предложа една рецепта за лек крем,правила съм го веднъж и останах безкрайно доволна от вкусовите му качества и семейството тоже....
ето и крема,от мен съм добавила една съставка...сладкарска сметана,но вие може и да я пропуснете,ако не искате излишни калории
Крем"Панакота" /Panna Cotta/
Продукти за 4 порции:
-200 мл прясно мляко
-2 ванилии
-3 с.л. захар
-1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
-150 мл кисело мляко
-конфитюр от ягоди (малини, боровинки)
-сладкарска сметана-250гр/даже е много,но част от нея оставете за Виенско кафе/
Начин на приготвяне:
Загрейте млякото със захарта на котлона.
Добавете към него предварително разтворения желатин/не трябва да кипва-желатина губи свойствата си да желира/
Киселото мляко (добре разбито, за да е гладко) сипете в дълбока купа и на тънка струйка добавяйте прясното мляко към киселото с постоянно бъркане. Добавете предварително разбитата сметана,колкото прецените... ,добавете и ванилиите.На дъното на 4 купички сипете конфитюр около 1/3 от купичката да заема,като място,после добавете крема,поставете в хладилник за да желира,отнема около 2-3 часа!
Изстудения крем обърнете върху чиния,гарнирайте с пресни плодове, ако желаете.....и Бон Апети.....
Ето и как изглежда готовото кремче.....
...........да ама не ...баси не съм и предполагала,че този ми пост от 15.12.2009 г. ще бъде пак актуален....melasa написа:Ох иде ми да се гръмна с нафтовата пушка за грозен дивеч ....погледни съсипала съм мнението нищо не съм постнала като хората нито темата,нито линкът,как мога да редактирам всичко това....нервя сееееееееееееее ....
Изпрати ми поне снимка на нафтовата пушка за грозен дивеч....че не мога да спя от любопитство
...."Любопитството погубва котката" ...,че и съня да ти краде небива така дай воля на въображението си и си представи нещо,дето не заслужава патрон в цевта си...някаква горелка ще изглежда ..... .....Този израз идеално ми пасва,когато оплескам нещо Самоиронизирам се ...He3acnuBka написа:Изпрати ми поне снимка на нафтовата пушка за грозен дивеч....че не мога да спя от любопитство
А твоят сладоледен десерт с пияни праскови,ме мотивира за кулинарни подвизи
Последната промяна е направена от melasa на Пон Сеп 13, 2010 1:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Такаааа,ровейки се из нета попаднах на нещо кулинарно незнам дали изкушение но предизвика и моето любопитство ще предложа рецептата на вниманието и на останалите потребители,надявам се и изображение да успея да покажа .....
Постни бисквити с джинджифил и меласа
Необходимите продукти:
2 с.л. меласа
1 к.ч. топла вода
3 с.л. течен мед
1 ¾ к.ч. царевично олио
1 с.л. пудра захар
½ ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. сух джинджифил
1 ч.ч. типово брашно
1 ½ ч.ч. бяло брашно
Смесваме меласата с водата и разбиваме добре,след това прибавяме меда, олиото, захарта, джинджифила и содата. Хомoгенизираме и добавяме брашното. Омесваме меко тесто. Може да се наложи да се добави още малко брашно, аз добавих бяло.Покриваме тестото и оставяме за половин час да „почине”. Разточваме на кора, дебела около 0.5 см. и изрязваме с формички по желание. Печем в предваритено загрята на 180 градуса фурна в застлана с пекарска хартия тава до лекото покафеняване на крайчетата на сладките.
Постни бисквити с джинджифил и меласа
Необходимите продукти:
2 с.л. меласа
1 к.ч. топла вода
3 с.л. течен мед
1 ¾ к.ч. царевично олио
1 с.л. пудра захар
½ ч.л. сода бикарбонат
2 ч.л. сух джинджифил
1 ч.ч. типово брашно
1 ½ ч.ч. бяло брашно
Смесваме меласата с водата и разбиваме добре,след това прибавяме меда, олиото, захарта, джинджифила и содата. Хомoгенизираме и добавяме брашното. Омесваме меко тесто. Може да се наложи да се добави още малко брашно, аз добавих бяло.Покриваме тестото и оставяме за половин час да „почине”. Разточваме на кора, дебела около 0.5 см. и изрязваме с формички по желание. Печем в предваритено загрята на 180 градуса фурна в застлана с пекарска хартия тава до лекото покафеняване на крайчетата на сладките.
Шоколадов чийзкейк с карамел и печени орехи:
http://www.belladonna-bg.com/2012/03/gurme-torta-shokolad-cheesecake.html
http://www.belladonna-bg.com/2012/03/gurme-torta-shokolad-cheesecake.html
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD