Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ - Нови книги, стари книги, хубави книги....
+4
bu
melasa
Astarta81
He3acnuBka
8 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ - Нови книги, стари книги, хубави книги....
За да не забравяме да четем, пускам темичка Нищо конкретно, просто кой каквото се сети това да каже...
Re: ГОЛЯМОТО ЧЕТЕНЕ - Нови книги, стари книги, хубави книги....
Това са моите любими книги: Какво Пре-Прочитам В Момента?
..и нещо ново, което започвам да чета: Изгубеният символ - Дан Браун
..и нещо ново, което започвам да чета: Изгубеният символ - Дан Браун
Страхотна тема! Адмирации!!!
В момента за съжаление не препрочитам нищо, но бих ви препоръчала любима моя книга: Списъкът на седемте - Марк Фрост
В момента за съжаление не препрочитам нищо, но бих ви препоръчала любима моя книга: Списъкът на седемте - Марк Фрост
Astarta81- Брой мнения : 29
Вот : 1
Местожителство : Варна
Препрочитах отделни глави от"Малкият принц".... Екзюпери,много материал за размисъл дал човека...само да има кои да ги осмисля....
melasa- Брой мнения : 81
Вот : 5
Местожителство : В сърцето на един мъж....
Да препоръчам тогава и аз една ...с много теми за размисъл, но поднесени с толкова изискан хумор, та чак да спреш да мислиш от смях
Пътеводител На Галактическия Стопаджия - Дъглас Адамс
Пътеводител На Галактическия Стопаджия - Дъглас Адамс
Ето и от мен още една, инспирирахте ме да ПРЕпрочитам ---- "Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд - ПОВЕЧЕ ОТ ВЕЛИКА!!!
Astarta81- Брой мнения : 29
Вот : 1
Местожителство : Варна
Аз пък харесвам хумористични разкази и стихотворения - Бокачо, английски хумор...изобщо всеки автор, който може да пречупи живота ни през хумористична призма е добре дошъл
bu- Брой мнения : 195
Вот : 15
Не мога да се въздържа да не споделя с Вас
Доводите на разума - Джейн Остин - КНИГА ЗА ТЕГЛЕНЕ
Прелест! Очарование! Магия!
Ще нахвърля кратко резюме:На 19 - годишна възраст, младата Ан Елиът се оставя да бъде убедена от своите близки да прекрати годежа си с лейтенант Фредерик Уентуърт. Младите влюбени се разделят. Осем години по-късно семейството й е принудено да напусне имението си поради дългове. По стечение на съдбата имението е дадено под наем на сестрата на Фредерик Уентуърт. Той вече капитан и е натрупал завидно състояние. Ан Елиът и Фредерик Уентуърт трябва се срещат отново...Ще съумее ли красивата, задълбочена и чувствителна Ан да открие своето място в света и да бъде щастлива?
А тук и един линк пуска за: Доводите на разума/ Persuasion (2007). Прекрасна екранизация по книгата!!!
Доводите на разума - Джейн Остин - КНИГА ЗА ТЕГЛЕНЕ
Прелест! Очарование! Магия!
Ще нахвърля кратко резюме:На 19 - годишна възраст, младата Ан Елиът се оставя да бъде убедена от своите близки да прекрати годежа си с лейтенант Фредерик Уентуърт. Младите влюбени се разделят. Осем години по-късно семейството й е принудено да напусне имението си поради дългове. По стечение на съдбата имението е дадено под наем на сестрата на Фредерик Уентуърт. Той вече капитан и е натрупал завидно състояние. Ан Елиът и Фредерик Уентуърт трябва се срещат отново...Ще съумее ли красивата, задълбочена и чувствителна Ан да открие своето място в света и да бъде щастлива?
А тук и един линк пуска за: Доводите на разума/ Persuasion (2007). Прекрасна екранизация по книгата!!!
От резюмето към книгата на Джейн Остин"Доводите на разума" бях вече зарибена нямах търпението да ми пристигне книгата и изгледах филма току що...класа,аристократизъм и една изпепеляваща любов...перфектно актьорско майсторство...Непременно ще прочета и книгата,която поръчах по нета още на 03.01.,но странно защо се мотат тия от book.store.bg и не ми се обаждат още за потвърждение на поръчката ,но определено ще чета и книгата Зарибена съм
Аххх....и аз съм инспирирана(тая модна дума )...След като гледах филма няколко (няма да кажа колко, че ме е срам) пъти, реших да преговоря творчеството на Джейн Остин...
Гордост и предразсъдъци - КНИГАТА....
...и Гордост и предразсъдъци - ФИЛМЪТ!!!!
Определено тази екранизация на ВВС от 1995 г. е най-прелестната и най-перфектната!!!
Кой освен англичаните може да пресъздаде толкова точно духа на романа? Новата продукция на САЩ изобщо не ми се понрави
Гордост и предразсъдъци - КНИГАТА....
...и Гордост и предразсъдъци - ФИЛМЪТ!!!!
Определено тази екранизация на ВВС от 1995 г. е най-прелестната и най-перфектната!!!
Кой освен англичаните може да пресъздаде толкова точно духа на романа? Новата продукция на САЩ изобщо не ми се понрави
He3acnuBka написа:Аххх....и аз съм инспирирана(тая модна дума )...След като гледах филма няколко (няма да кажа колко, че ме е срам) пъти, реших да преговоря творчеството на Джейн Остин...Гордост и предразсъдъци.........
.......Определено тази екранизация на ВВС от 1995 г. е най-прелестната и най-перфектната!!!
Така е...аз гледах и двете екранизации и тази на САЩ и тази ,която ти си посочила на ВВС от 1995г.,която е в 6 епизода,но определено е по-по-най....
Да освежа темата за Голямото четене с каквоооо....отново с Джейн Остин
Момичета, помоооооооощ....в емоционален колапс съм вече
Разум и чувства - КНИГАТА - ЦЪК-ТУК
А сега двете екранизации, които открих. Горещо препоръчвам тази от 2008, продукция на ВВС. ЧУДНО, НЕВЕРОЯТНО, ТРОГАТЕЛНО, РАЗТЪРСВАЩО....
Разум и чувства - 2008
Разум и чувства - 1995
Момичета, помоооооооощ....в емоционален колапс съм вече
Разум и чувства - КНИГАТА - ЦЪК-ТУК
А сега двете екранизации, които открих. Горещо препоръчвам тази от 2008, продукция на ВВС. ЧУДНО, НЕВЕРОЯТНО, ТРОГАТЕЛНО, РАЗТЪРСВАЩО....
Разум и чувства - 2008
Разум и чувства - 1995
He3acnuBka и представа си нямаш как освежително ми подейства с това инфо Вече тегля и филма този който ти си препоръчала,а и щом прочетох Джейн Остин е няма начин да не го гледам и без това ми е скапано настроението....детето мрънка болно до мен,това инфо ми дойде като манна небесна между капки за нос,очи и илачи всякакви следобяд малко любовна тръпка ще внеса с английски привкус и аристократизъм Нямам търпение.......
Мила, стягай се да се разлигавиш до края на предела....подготвям още един пост ...ДЖЕЙН ОСТИН
Малееееее значи не един пакет носни кърпички до мен, а един стек такива.... Няма страшно шъ рива,шъ подсмърчам ,тъкмо в тон с детето то освен филмовата индустрия/то с тия торенти малко пирати си падаме / ама нали пък си плащаме ADSL трябва и леката промишленост да върви...кърпи,рула и всякакви там принадлежности за бърсане на сълзи и останали секрети..........
Безкрайно доволна останах от филма,очаквам с нетърпение следващото предложение в стил Джейн Остин Може би е ред на "Абатството Нортангър"
Филмово-книжния маратон продължава
Менсфийлд Парк - Джейн Остин - КНИГАТА
Кратко резюме: Нежната и деликатна Фани Прайс, най-обаятелният образ на Джейн Остин, единствената изтъкана от светлина и лишена от сенки героиня, трябва да се бори и да понася лекомислието, старомодното безразличие и тесногръдото неодобрение на заобикалящите я, но като следва и се доверява единствено на своите собствени чувства и възгледи, тя успява да преодолее всички прегради и да достигне до щастието си…
Намерих две екранизации. Тази от 1999 година е много добра. За другата коментарите на множеството са, че главната героиня имала големи зъби
Менсфийлд парк / Mansfield Park (1999)
Mansfield Park / Менсфийлд Парк (2007)
Менсфийлд Парк - Джейн Остин - КНИГАТА
Кратко резюме: Нежната и деликатна Фани Прайс, най-обаятелният образ на Джейн Остин, единствената изтъкана от светлина и лишена от сенки героиня, трябва да се бори и да понася лекомислието, старомодното безразличие и тесногръдото неодобрение на заобикалящите я, но като следва и се доверява единствено на своите собствени чувства и възгледи, тя успява да преодолее всички прегради и да достигне до щастието си…
Намерих две екранизации. Тази от 1999 година е много добра. За другата коментарите на множеството са, че главната героиня имала големи зъби
Менсфийлд парк / Mansfield Park (1999)
Mansfield Park / Менсфийлд Парк (2007)
He3acnuBka от толкова аристократизъм напоследък ще взема да приготвям вече следобеден чай за Джо като традиционен в нашата къща .......тегля гоооо
Аз го тегля..ама нали си има субтитри в него....в "Разум и чувства" бяха на руски и нямаше проблем,но тук в тоя торент как стоят нещата със субсите?
..... сори за тъпия въпрос ..видях субсите по-долу....нали все бързам ,бързам
..... сори за тъпия въпрос ..видях субсите по-долу....нали все бързам ,бързам
Охх, аз забравих да уточня за "Разум и чувста". Трябва да се изтрият руските субтитри от папката и да се изтеглят българските допълнително.
И като съм яхнала романтичната вълна за всички почитатели на любовните романи спретнах една малка колекцийка, която ще се допълва постоянно....
101 Забравени любовни романи...
101 Забравени любовни романи...
Astarta81 написа:Ето и от мен още една, инспирирахте ме да ПРЕпрочитам ---- "Портретът на Дориан Грей" - Оскар Уайлд - ПОВЕЧЕ ОТ ВЕЛИКА!!!
Аз я чета за първи път,не знам дали ще я препрочета,но книгата наистина е велика,много талантливо написана,поучителна и влизаща под кожата ти.Малко книги могат да променят мирогледа ми почти наопаки,тази определено ме провокира доста.Като я прочета ще пиша пак .
Сигурна бях,че ще я харесаш.Просто нямаше друг начин.
Уникална книга е това,аз от време на време си я препрочитам,но не е като първия път.
Завиждам и то напълно неблагородно на всички,на които им предстои да я открият и да се потопят в нея.
Аз след "Шоколад" и "Бонбонени обувки" се запалих по Джоан Харис и прочетох и "Къпиново вино" и "Петте четвъртина на портокала".
"Къпиново вино" -действа ми по същия начин като "Шоколад" с тази разлика,че шоколада беше заместен от вино,но този път не се поддадох...много.
Има малко странен край,но е хубава...магическа...като приказка.
"Петте четвъртина на портокала"-тази вече ми се стори по-различна от останалите три,абе хубави са и книгите на жената.
Инка мисля си,че ти повече ще ги харесаш от мен.
Сега чета "Fucking Берлин" -странна ми е,не е по мой вкус,но не е и лоша.Достъпно написана,хумористично.
След това ме чакат "Крайбрежие" и "Блажени безумци" на Джоан Харис,"Панаир на суетата" и "Странния случай на Бенджамин Бътън".Ще видим с коя ще избера да започна.
Уникална книга е това,аз от време на време си я препрочитам,но не е като първия път.
Завиждам и то напълно неблагородно на всички,на които им предстои да я открият и да се потопят в нея.
Аз след "Шоколад" и "Бонбонени обувки" се запалих по Джоан Харис и прочетох и "Къпиново вино" и "Петте четвъртина на портокала".
"Къпиново вино" -действа ми по същия начин като "Шоколад" с тази разлика,че шоколада беше заместен от вино,но този път не се поддадох...много.
Има малко странен край,но е хубава...магическа...като приказка.
"Петте четвъртина на портокала"-тази вече ми се стори по-различна от останалите три,абе хубави са и книгите на жената.
Инка мисля си,че ти повече ще ги харесаш от мен.
Сега чета "Fucking Берлин" -странна ми е,не е по мой вкус,но не е и лоша.Достъпно написана,хумористично.
След това ме чакат "Крайбрежие" и "Блажени безумци" на Джоан Харис,"Панаир на суетата" и "Странния случай на Бенджамин Бътън".Ще видим с коя ще избера да започна.
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
"Панаир на суетата" е много добро четиво.
Точно нея реших да започнаHe3acnuBka написа:"Панаир на суетата" е много добро четиво.
Снощи дочетох "Портретът на Дориан Грей",завладяваща е,чак ми липсва!
Сега си поръчах:
щом казваш Ели...
Като ги прочета ще си взема и "Сияйна зора"
Сега си поръчах:
щом казваш Ели...
Като ги прочета ще си взема и "Сияйна зора"
Инка,какво четеш сега?Започна ли Къпиново вино?
Аз приключих "Панаир на суетата",страхотна книга.
Аз приключих "Панаир на суетата",страхотна книга.
Какво му учиш?Ти го знаеш
Или проверяваш разни работи и си подготвяш уроците.
Или проверяваш разни работи и си подготвяш уроците.
Уча бизнес английски,там съм 0.
Уроците са лесна работа,тях на крак направо си подготвям.
Уроците са лесна работа,тях на крак направо си подготвям.
Не ми се мисли,скоро и аз трябва да залягам над учебниците.
Днеска си получих:
Страшно интересни неща,тези книги съм ги чела преди години,сега си ги взех да си ги препрочета и да си ги имам.Не знам дали ги има преведени на български
Страшно интересни неща,тези книги съм ги чела преди години,сега си ги взех да си ги препрочета и да си ги имам.Не знам дали ги има преведени на български
????- Гост
Аз последно прочетох "Крайбрежие" и "Блажени безумци" на Джоан Харис,същото което съм казала за другите и книги важи и за тези,сега съм преполовила "Странния случай на Бенджамин Бътън",но не знам защо не ми допада,може би е единствения случай в който ще кажа,че предпочитам филма пред книгата.
Сега разглеждам сайта на Хеликон и се чудя кои книги да си поръчам,иска ми се нещо неангажиращо,някое чиклитче.Май се спрях на тези,но още не съм поръчала така че ако имате да препоръчате някоя ще съм благодарна.
Сега разглеждам сайта на Хеликон и се чудя кои книги да си поръчам,иска ми се нещо неангажиращо,някое чиклитче.Май се спрях на тези,но още не съм поръчала така че ако имате да препоръчате някоя ще съм благодарна.
Последната промяна е направена от Sladost на Съб Апр 03, 2010 3:16 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Аз много я харесвам,ако си чела друго на Маркез и ти е допаднало няма как и тази да не ти хареса.
Отказах се да поръчвам,днес направо минах през една книжарница и си избрах 2 по картинки,ще ги видим какво представляват.
Днес ми е ...фантастично Препоръчвам: Сагата за Землемория на Урсула Ле Гуин
Магьосникът от Землемория Урсула Ле Гуин
Гробниците на Атуан - Урсула Ле Гуин
Най-далечният бряг - Урсула Ле Гуин
Техану - Урсула Ле Гуин
Дpугият вятъp - Урсула Ле Гуин
Магьосникът от Землемория Урсула Ле Гуин
Гробниците на Атуан - Урсула Ле Гуин
Най-далечният бряг - Урсула Ле Гуин
Техану - Урсула Ле Гуин
Дpугият вятъp - Урсула Ле Гуин
"Извънбрачни занимания за напреднали" е забавно четиво, на мен ми хареса чувството за хумор, с което е написана, един сполучлив чиклит.
"Блясък" не бих казала, че е типичен чиклит, за какъвто го взех като си го купувах, по-скоро е от типа на "Триумфа на червилата" повежда те по пътя на разни екзистенциални разсъждения и така нататък...ако си направиш труда да вникнеш естествено.
Сега започнах Доста е странна, но на мен ми харесва на първо време.
"Блясък" не бих казала, че е типичен чиклит, за какъвто го взех като си го купувах, по-скоро е от типа на "Триумфа на червилата" повежда те по пътя на разни екзистенциални разсъждения и така нататък...ако си направиш труда да вникнеш естествено.
Сега започнах Доста е странна, но на мен ми харесва на първо време.
Този "Пунш на желанията" ме заинтригува
Книгата е детска ,но на мен много ми допада, пълна е с разни фантасмагории. В последно време съм залегнала над учебниците и за настолно четиво си избирам разни леки книжки.
След нея съм си поискала от приятелка вампирската поредица на Ришел Мийд.
След нея съм си поискала от приятелка вампирската поредица на Ришел Мийд.
Тези си поръчах."Малкият принц" ще я препрочитам,останалите две не съм ги чела,но разгледах отначало темата и реших да вървя по стъпките ви
Дойдоха ми книгите и вечерта ще почна "Доводите на разума",струва ми се,че ще е интересна
Anais написа:Дойдоха ми книгите и вечерта ще почна "Доводите на разума",струва ми се,че ще е интересна
Почна много мудно,за съжаление,първите 20 страници ми бяха трудни,но по натам трябва да стане интересно.
Днес препрочетох"Малкият принц" и си отделих кои книги да си взема другата седмица:
Инка, как върви книгата? Малко повече са и описанията на моменти, но такъв си и е стила на Джейн Остин, на мен въпреки това ми е много любима книгата, а и не само тази.
Аз прочетох -направо я изядох с кориците, супер е, нищо общо със смотания Здрач.
Втората и тя е много добра, дори бих казала по-добра, бързо върви, сега отивам да си я допрочета, че ме чака следващата вампирска поредица.
А Ришел Мийд да се размърда, че искам трета част
Аз прочетох -направо я изядох с кориците, супер е, нищо общо със смотания Здрач.
Втората и тя е много добра, дори бих казала по-добра, бързо върви, сега отивам да си я допрочета, че ме чака следващата вампирска поредица.
А Ришел Мийд да се размърда, че искам трета част
Прочетох "Доводите на разума",но не мога да кажа,че съм кой знае колко възхитена.Радвах се на края на книгата,но едвам стигнах до него.Прекалено обстоятелствено е написана,вървеше ми мудно и като сюжет не ме грабна.
От днес почвам "Панаир на суетата" на Текери.
Впечатлена съм от Neale Donald Walsch и мисля да се запозная с труда му от близо.Във фейсбук се джойнах към страницата му,страшно дълбок човек!
Отделям си да си взема тези книги:
и Кастанеда:
От днес почвам "Панаир на суетата" на Текери.
Впечатлена съм от Neale Donald Walsch и мисля да се запозная с труда му от близо.Във фейсбук се джойнах към страницата му,страшно дълбок човек!
Отделям си да си взема тези книги:
и Кастанеда:
Снощи едвам се откъснах от "Панаир на суетата".Горещо я препоръчвам!
AnnLulu- Брой мнения : 26
Вот : 3
Anais написа:Снощи едвам се откъснах от "Панаир на суетата".Горещо я препоръчвам!
Прочетох я!На моменти ми идваха в повече обясненията,но поуката е страшна!Книгата учи...хареса ми
Страница 1 от 2 • 1, 2
Similar topics
» Нови песни
» Нови козметични придобивки
» Нови детски придобивки
» Детски книги - Виртуална библиотека
» Нови козметични придобивки
» Нови детски придобивки
» Детски книги - Виртуална библиотека
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD