Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
Джобни пари
3 posters
:: За децата
Страница 1 от 1
Джобни пари
Още една тема,което ме касае.Колко пари мислите да давате на децата си като тръгнат на училище?На един мой ученик му даваха по 2лв на ден и той ми разклазваше как се чуди дали да си вземе 2 вафли,или два чая Да кажем,че родителите му са нямали възможност,ок,но има хора,които умишлено дават малко пари на децата си,пак с възпитателна цел.Освен това парите разделят не само големи хора,но и деца.На момченцето с 2лв. ще му стане мъчно като другарчето на опашката пред него не се замисля колко чая да си вземе...В Англия знам,че на децата им е забранено да носят пари на училище.Имат си безплатна храна и напитки в самата сграда,която през целия учебен ден е заключена,а майките приготвят обяда в кутии,който за разлика от тук,не говорят за "бедност" и всички деца по този начин са равни.
Re: Джобни пари
Много ми е далечна тази тема, но тъй като свекърва ми е начална учителка съм на мнение,че от 1 до 4 клас 2лв са си предостатъчно, защото те си имат осигурена закуска, а и на малко дете не трябва да се поверявам големи суми пари. Трябва да се научи да се вмества в определен бюджет, ако един човек не може да се оправи с малка сума, с голяма съвсем ще се омотае.
От 5-ти нагоре естествено ще се увеличат джобните, а от 8 смятам че ще има давам джобните седмично. Колко не мога да кажа, това ще е след много години, а те цените постоянно се променят.
Те в Англия хубаво са го измислили, ти няма какво да се чудиш, аз обаче трябва да гледам да подбера най-добрия вариант за ситуацията тук.
От 5-ти нагоре естествено ще се увеличат джобните, а от 8 смятам че ще има давам джобните седмично. Колко не мога да кажа, това ще е след много години, а те цените постоянно се променят.
Те в Англия хубаво са го измислили, ти няма какво да се чудиш, аз обаче трябва да гледам да подбера най-добрия вариант за ситуацията тук.
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
За мен 2лв.са малко и в случай че останем в БГ няма да и давам толкова.Искам да може да си купува всичко,което и се яде,без да си брои стотинките.Крис я уча да знае какво иска,да не ламти за щяло и нещяло,но не и насаждам пестеливост.Става ли дума за храна,за мен едно дете трябва да може да си купи освен вафли,колкото му се яде,така и чайчета,колкото му се пие.А,разделение между децата няма как да няма в Бг училищата.Както стана дума в темата за материалните деца,от прекалено малки ги учат на завист и материално мислене,така че предполагам,ако не заминем и тя като мен ще израсне с много злоба около нея,но пари в джобчето ще има,не много,но достатъчно,за да не изпада в ситуация на броене на стотинки.
Мога да споделя моя скромен опит с тийнейджър. Синът ми е в 8 клас и всеки ден му
даваме по 6 лева. Миналата година му давахме 5 лв. Разбира се, това е само за училище.
Когато излезе с приятели му се дават още 5 лв. Обикновено се вмества в сумата, но някой път иска допълнително. Животът е доста скъп, както всички знаем, така че не
мисля, че са много парите.
даваме по 6 лева. Миналата година му давахме 5 лв. Разбира се, това е само за училище.
Когато излезе с приятели му се дават още 5 лв. Обикновено се вмества в сумата, но някой път иска допълнително. Животът е доста скъп, както всички знаем, така че не
мисля, че са много парите.
rosica57- Брой мнения : 10
Вот : 0
За малко дете в днешни дни смятам,че е редно родителите да правят закуските вкъщи,наясно съм какви неща си купуват дребосъците,а и в училищните лавки има всевъзможни примамки за зайците,вместо да се наядат те купуват бонбонки.
Така че,моето мнение е сандвич и 2 лв,да се купи някакво сокче или каквото друго им се яде.
За по-голямо дете вече 7-10 лева да може и на кафенце да седне ако му се прииска,други нужди имат каките и батковците (естествено много зависи и от семейния бюджет,някои хора не могат да отделят по 10 лева на ден) Имам позната 12-класничка,която и до ден днешен редовно ходи с 2-3 лева на училище,но човек знае 2 и 200.
Така че,моето мнение е сандвич и 2 лв,да се купи някакво сокче или каквото друго им се яде.
За по-голямо дете вече 7-10 лева да може и на кафенце да седне ако му се прииска,други нужди имат каките и батковците (естествено много зависи и от семейния бюджет,някои хора не могат да отделят по 10 лева на ден) Имам позната 12-класничка,която и до ден днешен редовно ходи с 2-3 лева на училище,но човек знае 2 и 200.
????- Гост
Аз също съм на мнение,че закуската е хубаво да е от мама,но в джобчето може би едно 10-на лв.ще има.Знам,че тя като мен няма да злоупотребява с джобните си пари.То,както си го научиш,а Крис освен в лице се развива и като мен по характер,ще е добро и много съобразително детенце.
А Инка ти сериозно ли? Тя ще е на 7 и ще прекарва около 4 часа в училище все пак
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Абе тя да си има.Така ще ми е по-спокойно.Но аз си бърборя,надали ще сме тук тогава,макар че Божа работа.
:: За децата
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD