Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
Десерти
3 posters
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Десерти
Малиново тирамису
Продукти:
500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък
Приготвяне:
• Жълтъците се разбиват с пудра захар.
• Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
• Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
• Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
• Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор.
• По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
• Във форма за тирамису на дъното се поставя една част от крема с Маскарпонето.
• Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите.
• Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
• Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
• Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци.
• Формата се покрива със "свежо" фолио.
• Оставя се да престои за една нощ в хладилник.
Ушички
Продукти:
500 г бутертесто
150 г пудра захар
Приготвяне:
• Тестото се разстила върху маса, поръсена с пудрата захар, и се притиска леко, за да залепне захарта.
• Нарязва се на ивици с ширина 25 см, които се навиват от двата срещуположни края към средата, където двете получени рулца се прихлупват едно върху друго.
• Оставят се да престоят 20 минути в хладилника, след което се нарязват напречно с остър нож на филийки, дебели 5 мм.
• Бисквитите се нареждат на разстояние в тава.
• Пекат се в предварително загрята на 180 С за 15 минути, като по средата на печенето се обръщат.
• Изпечените бисквити се изваждат веднага от тавата.
• По желание след като изстинат могат да се потопят до половината в разтопен шоколад.
Продукти:
500 г Маскарпоне
3 яйца
150 г пудра захар
400 г бишкоти
400 г пресни или замразени малини
шамфъстък
Приготвяне:
• Жълтъците се разбиват с пудра захар.
• Прибавя се Маскарпонето и всичко се разбърква добре.
• Отделно белтъците се разбиват на твърд сняг.
• Изсипват се при жълтъците и се разбъркват внимателно.
• Замразените малини се размразяват, след което се пюрират в блендер или с ръчен пасатор.
• По желание може да се прибави и сладък ликьор или ром.
• Във форма за тирамису на дъното се поставя една част от крема с Маскарпонето.
• Отгоре се поставят потопени в малиновото пюре бишкотите.
• Отново крем, бишкоти и така докато не свършат бишкотите.
• Ако остане малиново пюре, то се изсипва като горен слой заедно с крема.
• Накрая по желание се поръсва със ситно накълцани шамфъстъци.
• Формата се покрива със "свежо" фолио.
• Оставя се да престои за една нощ в хладилник.
Ушички
Продукти:
500 г бутертесто
150 г пудра захар
Приготвяне:
• Тестото се разстила върху маса, поръсена с пудрата захар, и се притиска леко, за да залепне захарта.
• Нарязва се на ивици с ширина 25 см, които се навиват от двата срещуположни края към средата, където двете получени рулца се прихлупват едно върху друго.
• Оставят се да престоят 20 минути в хладилника, след което се нарязват напречно с остър нож на филийки, дебели 5 мм.
• Бисквитите се нареждат на разстояние в тава.
• Пекат се в предварително загрята на 180 С за 15 минути, като по средата на печенето се обръщат.
• Изпечените бисквити се изваждат веднага от тавата.
• По желание след като изстинат могат да се потопят до половината в разтопен шоколад.
Re: Десерти
Инка,малко над Мола правят най-страхотните гофрети на света!Над един зоомагазин,опитвали ли сте ги?
????- Гост
Re: Десерти
Диди,след зоо магазина,има едно малко такова,където правят и палачинки,нали за това?Само по миризмата е опитвано
Re: Десерти
Опитайте ги,божествени са (Най-добре си ги яжте вкъщи,зверски цапат шоколад им тече отвсякъде)!Аз като мина и взимам за цялото семейство и пада великото мазанеAnais написа:Другата седмица ще намина да заредя хладилника
????- Гост
Re: Десерти
За Ина специално
Торта Прага
Тесто
200г захар
2 яйца
2 ч.л. какао
½ опаковка кондензирано мляко
200 г сметана
½ ч.л. набухвател
300г брашно за торти
1 ванилия
С миксера разбийте яйцата с захарта, добавете сметаната, кондензираното мляко и продължете да разбивате. Добавете набухвателя, какаото и брашното. Тестото разделете на 2 части.
Форма 23 см. в диаметър намажете с масло и сипете половината тесто. Сложете в предварително загрята фурна на 175С за 18 мин. Като се опече блата, го прехвърлете на решетка и изпечете и втория.
Крем
200 г. краве масло
1 опаковка кондензирано мляко сладко
3 ч.л. какао
Маслото на стайна температура разбийте със кондензираното мляко, добавете какаото. Когато блатовете изстинат напълно ги намажете с крема. Отгоре и отстрани също намажете с крем. Украсете с шоколадови стърготини.
http://www.gotvetesmen.com
Торта Прага
Тесто
200г захар
2 яйца
2 ч.л. какао
½ опаковка кондензирано мляко
200 г сметана
½ ч.л. набухвател
300г брашно за торти
1 ванилия
С миксера разбийте яйцата с захарта, добавете сметаната, кондензираното мляко и продължете да разбивате. Добавете набухвателя, какаото и брашното. Тестото разделете на 2 части.
Форма 23 см. в диаметър намажете с масло и сипете половината тесто. Сложете в предварително загрята фурна на 175С за 18 мин. Като се опече блата, го прехвърлете на решетка и изпечете и втория.
Крем
200 г. краве масло
1 опаковка кондензирано мляко сладко
3 ч.л. какао
Маслото на стайна температура разбийте със кондензираното мляко, добавете какаото. Когато блатовете изстинат напълно ги намажете с крема. Отгоре и отстрани също намажете с крем. Украсете с шоколадови стърготини.
http://www.gotvetesmen.com
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Десерти
Утре съм решила да се трудя над това:
Торта Гараш (Шератон)
9 бр. белтъци
200 г захар
220 г смлени орехи
50 г брашно
За крем Гараш:
400 г заквасена сметана
80 г захар
400 г шоколадов кувертюр
За заливане:
шоколад и олио
бадеми и зелена сладкарска боя
Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг, защото в противен случай стават много трошливи. Прибавя се постепенно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква, но не с миксер, а съвсем леко. От тази смес се правят 4 платки в намазана с масло тава, като трябва да са еднакво големи. Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна до 200 - 220 С. Като поизстинат малко се вадят внимателно от тавата. Оставят се да доизстинат, а през това време се приготвя крема.
Крем Гараш: Добре охладената сметана се разбива много хубаво на крем, заедно със захарта. Прибавя се по малко от разтопения на водна баня шоколад, като се разбива непрекъснато.
Платките се слепват една по една с готовия вече крем. Отгоре, вече сглобената торта също се намазва с крема, заглажда се добре и се оставя в хладилника за 2-3 часа да се постегне. След това се изважда от хладилника и цялата торта се залива с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр с малко олио за гланц. Отгоре на тортата в кръг се посипват оцветени в зелено обелени и нарязани на ситно бадеми.
Това е оригиналният вариант на торта Гараш, която се е правила в Шератон преди години.
Торта Гараш (Шератон)
9 бр. белтъци
200 г захар
220 г смлени орехи
50 г брашно
За крем Гараш:
400 г заквасена сметана
80 г захар
400 г шоколадов кувертюр
За заливане:
шоколад и олио
бадеми и зелена сладкарска боя
Белтъците се разбиват, но не чак толкова, че да станат на сняг, защото в противен случай стават много трошливи. Прибавя се постепенно захарта, като разбиването продължава. Прибавят се и орехите и се разбърква съвсем малко, колкото да се обърка всичко. Сипва се и брашното и се обърква, но не с миксер, а съвсем леко. От тази смес се правят 4 платки в намазана с масло тава, като трябва да са еднакво големи. Платките се изпичат в предварително добре загрята фурна до 200 - 220 С. Като поизстинат малко се вадят внимателно от тавата. Оставят се да доизстинат, а през това време се приготвя крема.
Крем Гараш: Добре охладената сметана се разбива много хубаво на крем, заедно със захарта. Прибавя се по малко от разтопения на водна баня шоколад, като се разбива непрекъснато.
Платките се слепват една по една с готовия вече крем. Отгоре, вече сглобената торта също се намазва с крема, заглажда се добре и се оставя в хладилника за 2-3 часа да се постегне. След това се изважда от хладилника и цялата торта се залива с разтопен на водна баня шоколадов кувертюр с малко олио за гланц. Отгоре на тортата в кръг се посипват оцветени в зелено обелени и нарязани на ситно бадеми.
Това е оригиналният вариант на торта Гараш, която се е правила в Шератон преди години.
Re: Десерти
Anais написа:Айде!Ники така ще ти се израдва Нали знаеш казваш се Ваня
Ваня , Надя ...все тая...щом е за Гараш
Аз съм сигурна, че за 3 мин ще го спечеля ... или ще го влудя
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Десерти
Ааа Инка,чакай утре гости!По кое време ще е готова тортата
А за мен псевдоним ще има ли?
Майка ми прави страхотна Гарш!
А за мен псевдоним ще има ли?
Майка ми прави страхотна Гарш!
????- Гост
Re: Десерти
Диди,ти си приета вече внас Няма страшно.Но стане ли дума за Ели и гледа като
Мойта Гараш ако не стане,ще искам рецептата!
Ели,ще го спечелиш...стига да почнеш с Ваня
Мойта Гараш ако не стане,ще искам рецептата!
Ели,ще го спечелиш...стига да почнеш с Ваня
Re: Десерти
Диди, Ники го е страх от мен и затова съм с артистично име
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Десерти
Абе,страх или не,голям бъзик ще е,ама няма да ми прости лъжата,а аз ако не му кажа после:"Казах ли ти,че е готина "няма да съм аз
Re: Десерти
Ооо значи ме очаквай утре
Не е по темата,ама сега се сетих ...
Казах ли ти,че Емата преди време след като видя снимката ти на скайп ме попита коя е тази какичка
Не е по темата,ама сега се сетих ...
Казах ли ти,че Емата преди време след като видя снимката ти на скайп ме попита коя е тази какичка
????- Гост
Re: Десерти
Пропуснах да кажа,че ще я правя довечера Шегувам се.Поръчала съм някакъв специален шоко за заливката и дано да дойде утре.
А Емата добре,че е казала какичка,навън всички майки с много доволни лица,поправят децата си:"Не е какичка,мамо,леличка!"
А Емата добре,че е казала какичка,навън всички майки с много доволни лица,поправят децата си:"Не е какичка,мамо,леличка!"
Re: Десерти
Много ме радва тази поправка.
Понеже сме само 2 майки на площадката под 30 и децата редовно ни казват и на двете како и останалите някак си не им е приятно.
Вики на едната веднъж и каза онази "баба" и на мен ми стана много неудобно, но то наистина жената си е на възраст приблизително колкото майка ми и е нормално да се обърка детето, а тя така ме изгледа все е едно нарочно и с умисъл го е казала.
А тортата щом ще я правиш вечерта мен ме очаквай към 3-4 през ноща след дискотека, много обичам сладко тогава
Понеже сме само 2 майки на площадката под 30 и децата редовно ни казват и на двете како и останалите някак си не им е приятно.
Вики на едната веднъж и каза онази "баба" и на мен ми стана много неудобно, но то наистина жената си е на възраст приблизително колкото майка ми и е нормално да се обърка детето, а тя така ме изгледа все е едно нарочно и с умисъл го е казала.
А тортата щом ще я правиш вечерта мен ме очаквай към 3-4 през ноща след дискотека, много обичам сладко тогава
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Десерти
Аз много се смея,като ги поправят Странни хора...
А Криса като види дебела майка,задължително е"леля",ако е слаба е "кака"
А Криса като види дебела майка,задължително е"леля",ако е слаба е "кака"
Re: Десерти
Добре,ела,даже ще стане още по-яко.Ама не се връщаш от диско.Казваш,че Благо те е набил и изгонил и господарят ще ти даде не само неговото парче торта,но и неговата част от леглото
Re: Десерти
О Ели и ние с Марти имаме навика след дискотека да възвръщаме енергията с шоколад!
А след секс пък най-обичам шоколад
А след секс пък най-обичам шоколад
????- Гост
Re: Десерти
И аз след секс много обичам сладко.Кофти е,като по време на секс ми се дояде.Ставам разсеяна и губя координация
Re: Десерти
martidid написа:
А след секс пък най-обичам шоколад
Аз цигара
Смеси ги двете удоволствия.
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Десерти
Ееее ми шоко пауза правитеAnais написа:И аз след секс много обичам сладко.Кофти е,като по време на секс ми се дояде.Ставам разсеяна и губя координация
На мен ми е гадно като ми се допуши,че трябва да ставам и да отида чак до терасата ... преди да се родят децата с Марти си пафкахме в леглото,даже май съм разказвала историята за табуретката
????- Гост
Re: Десерти
Сори,не мога да се стърпя,но си представих как ми тече шоколад по устата,докато с трепереща ръка посягам към поредното блокче
Трябва да пробвам
Трябва да пробвам
Re: Десерти
martidid написа:
На мен шоколадът ми седи в шкафчето до спалнята
На мен там ми е колекцията от кондоми,които стоят като за някаква извратена изложба,защото никой не ги пипа.Нищо чудно някои от тях да имат антикварна стойност вече
Re: Десерти
Аз и без шоко овкусители миналата седмица за малко щях Поне разбрах със сигурност,че не е садо мазо
Re: Десерти
Не знам кога Инка ще ни черпи, но аз ви тегля една виртуална почерпка, Борислава днес има имен ден.
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Десерти
Много добра рецепта на мляко с ориз
http://danteleni.blogspot.com/2009/08/blog-post_28.html
http://danteleni.blogspot.com/2009/08/blog-post_28.html
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD