Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
"Супа за закуска,супа за обяд..."
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Re: "Супа за закуска,супа за обяд..."
Oooo това е темата на моите деца Много обичат супи и без супа не се сяда на масата,особено Еми.
Ето и трите ни любими супи.От моркови,тиквички и домати.
Можете да ползвате вместо зехтин-олио
Необходими продукти:
400 гр. моркови
1-2 средно големи картофа
1 глава лук
магданоз
зехтин
Начин на приготвяне:
Почистените и нарязани на дребно картофи и моркови се сваряват. Като заври водата се прибавя и лукът.
Добавяте зеленчукова подправка, кубче бульон или предпочитана от Вас мерудия и малко зехтин. След като всичко се свари, пасирате супата.
Може да я сервирате със сухари
Супа от тиквички
1 тиквичка;
1 супена лъжица грис
1 чаена лъжичка краве масло
1 чаена чашка адаптирано или кисело мляко
копър
сол по желание
Изчистените и настъргани тиквичкизаливаме с леко осолена вода и варим 10-на минути. На тънка струйка, за да не се образуват грашки, добавяме гриса и когато той се свари, махаме супата от огъня. Прибавяме маслото, млякото и ситно нарязания копър.
Килограм пресни домати или 700гр консервирани
2 глави лук
1 морков
2 суп. л. зехтин
4 чаши гореща вода
една пълна шепа фиде
2 чаени лъжички захар
магданоз
Суровите домати ги белите и рендосвате, консервираните нищо не ги правите Задушавате лука и моркова в зехтин и вода, до омекване и приятен златист цвят на лука. Добавяте доматите и сипвате 4-те чаши вода. Бъркате и варите до сгъстяване, солите на вкус. 5 мин преди да е готова, добавяте фидето и накълцания магданоз. Накрая пасирате добре всичко и добавяте двете лъжички захар. Поднасяте с бучка масълце и натрошено сирене
Ето и трите ни любими супи.От моркови,тиквички и домати.
Можете да ползвате вместо зехтин-олио
Необходими продукти:
400 гр. моркови
1-2 средно големи картофа
1 глава лук
магданоз
зехтин
Начин на приготвяне:
Почистените и нарязани на дребно картофи и моркови се сваряват. Като заври водата се прибавя и лукът.
Добавяте зеленчукова подправка, кубче бульон или предпочитана от Вас мерудия и малко зехтин. След като всичко се свари, пасирате супата.
Може да я сервирате със сухари
Супа от тиквички
1 тиквичка;
1 супена лъжица грис
1 чаена лъжичка краве масло
1 чаена чашка адаптирано или кисело мляко
копър
сол по желание
Изчистените и настъргани тиквичкизаливаме с леко осолена вода и варим 10-на минути. На тънка струйка, за да не се образуват грашки, добавяме гриса и когато той се свари, махаме супата от огъня. Прибавяме маслото, млякото и ситно нарязания копър.
Килограм пресни домати или 700гр консервирани
2 глави лук
1 морков
2 суп. л. зехтин
4 чаши гореща вода
една пълна шепа фиде
2 чаени лъжички захар
магданоз
Суровите домати ги белите и рендосвате, консервираните нищо не ги правите Задушавате лука и моркова в зехтин и вода, до омекване и приятен златист цвят на лука. Добавяте доматите и сипвате 4-те чаши вода. Бъркате и варите до сгъстяване, солите на вкус. 5 мин преди да е готова, добавяте фидето и накълцания магданоз. Накрая пасирате добре всичко и добавяте двете лъжички захар. Поднасяте с бучка масълце и натрошено сирене
????- Гост
Re: "Супа за закуска,супа за обяд..."
Диди,ще се пробват!
Ето някои от любимите на Крис:
Супа от грис и картофи
Много лесна ,бъра и приятна на вкус супичка !
Запържваме 3 равни супени лъжици грис с 4 лъжици олио.Заливаме го с 6-7 ч.чаши гореща вода и посоляваме.Щом заври,прибавяме 4-5 средни по големина картофа,нарязани на кубчета.
Поднасяме супата с настърган кашкавал или сирене и с черен пипер.
Супа топчета
Продукти за 4-6 порции:
250 гр. телешка кайма
2 моркова
1 малка глава целина
2 картофа
1 глава лук
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 яйце
1 с.л. оцет
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. червено вино
1/3 ч.л. лют червен пипер/аз не сложих/
2 кубчета концентриран говежди бульон
1/2 ч.л. вегета/при мен универсална подправка/
1/2 ч.л. сол
3 с.л. олио
прясно смлян чер пипер
1 и 1/2 л. гореща вода
Предварителна подготовка :
❧Нарязваме лука на едро,морковите/аз настъргах/,целината и картофите на кубчета.
❧Разделяме внимателно жълтъка и белтъка на яйцето.
❧Смесваме каймата със солта,черния пипер и белтъка.
❧Оформяме малки топчета и ги наръсваме с 1 с.л. оцет.
❧Разбиваме жълтъка с 1 с.л. лимонов сок.
Готвене :
❧В мазнината запържваме лука,морковите и целината 3-4 мин.,като непрекъснато разбъркваме.
❧Наливаме горещата вода и след като заври,добавяме топчетата,концентрирания бульон и вегетата.
❧След около десетина минути идва редна картофите и оставяме супата да къкри със затворен капак около 20 мин.
❧Внимателно сипваме по малко бульон при жълтъка и повтаряме процедурата докато се получи равномерна хладка течност.
❧Застройваме супата със жълтъка и лимона,добавяме червеното вино,наръсвам я с магданоз и още малко чер пипер.
Преди застройката четох,че авторката,публикувала рецептата слага и паста на буквички,Крис си умира от радост докато яде
Супа пиле
Продукти : 1/2 кг. пиле,2 с.л. от универсална подправка - солена, сушена или готова 10 зеленчука.
още:1-2 чушки, 1 морков – може пресни, може и замразени, ако има във фризера,сол на вкус,олио- 60-80мл, зависи дали е тлъсто пилето,около.1,5л вода,1 картоф,/ако има гъби – няколко, ако има пилешки дреболии – също няколко/,5 с л ориз или 3 топки фиде – по желание,4 с л кисело мляко,1-2 яйца /зависи от големината/,2 с л царевично нишесте или брашно,мадгадоз, целина – малко сухи и стръкове ако има цели
Приготвяне:
* Пилето поставям да се вари, като се отпенвам при завирането.
* През това време нарязвам моркова, чушката и картофа и поставям заедно със стръковете магданоз и целина да се варят при пилето.
* Когато то е сварено изваждам. Вадя и стръковете, които изхъврлям, а пилето нарязвам.
* В бульона поставям ориза и подправката, като оставям да се варят до сваряването на ориза.
* Ако е с фиде, поставям подправката да поври с пилето 15-на мин., а фидето поставям непосредствено преди застройката
* Връщам нарязаното месо в супата и правя топла застройка:
- разбивам киселото мляко, яйцето/яйцата и нишестето /или брашното/ в съд на котлона, който вече съм намалила на най-ниска степен / 1 /.
- щом загрее сместа – при непрекъснато бъркане, наливам по малко от врелия бульон на супата и бъркам. Така, докато сместа стане 2-3 пъти повече.
- изсипвам обратно при супата при непрекъснато бъркане.
* Така с топлата застройка няма шанс при претопляне супата да се пресече.
* Топлата застройка правя и с прясно мляко, но почти никога няма в къщи, когато ми потрябва за супа, затова и основно е с кисело.
* Поръсвам с по щипка целина и магданоз
Ето някои от любимите на Крис:
Супа от грис и картофи
Много лесна ,бъра и приятна на вкус супичка !
Запържваме 3 равни супени лъжици грис с 4 лъжици олио.Заливаме го с 6-7 ч.чаши гореща вода и посоляваме.Щом заври,прибавяме 4-5 средни по големина картофа,нарязани на кубчета.
Поднасяме супата с настърган кашкавал или сирене и с черен пипер.
Супа топчета
Продукти за 4-6 порции:
250 гр. телешка кайма
2 моркова
1 малка глава целина
2 картофа
1 глава лук
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1 яйце
1 с.л. оцет
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. червено вино
1/3 ч.л. лют червен пипер/аз не сложих/
2 кубчета концентриран говежди бульон
1/2 ч.л. вегета/при мен универсална подправка/
1/2 ч.л. сол
3 с.л. олио
прясно смлян чер пипер
1 и 1/2 л. гореща вода
Предварителна подготовка :
❧Нарязваме лука на едро,морковите/аз настъргах/,целината и картофите на кубчета.
❧Разделяме внимателно жълтъка и белтъка на яйцето.
❧Смесваме каймата със солта,черния пипер и белтъка.
❧Оформяме малки топчета и ги наръсваме с 1 с.л. оцет.
❧Разбиваме жълтъка с 1 с.л. лимонов сок.
Готвене :
❧В мазнината запържваме лука,морковите и целината 3-4 мин.,като непрекъснато разбъркваме.
❧Наливаме горещата вода и след като заври,добавяме топчетата,концентрирания бульон и вегетата.
❧След около десетина минути идва редна картофите и оставяме супата да къкри със затворен капак около 20 мин.
❧Внимателно сипваме по малко бульон при жълтъка и повтаряме процедурата докато се получи равномерна хладка течност.
❧Застройваме супата със жълтъка и лимона,добавяме червеното вино,наръсвам я с магданоз и още малко чер пипер.
Преди застройката четох,че авторката,публикувала рецептата слага и паста на буквички,Крис си умира от радост докато яде
Супа пиле
Продукти : 1/2 кг. пиле,2 с.л. от универсална подправка - солена, сушена или готова 10 зеленчука.
още:1-2 чушки, 1 морков – може пресни, може и замразени, ако има във фризера,сол на вкус,олио- 60-80мл, зависи дали е тлъсто пилето,около.1,5л вода,1 картоф,/ако има гъби – няколко, ако има пилешки дреболии – също няколко/,5 с л ориз или 3 топки фиде – по желание,4 с л кисело мляко,1-2 яйца /зависи от големината/,2 с л царевично нишесте или брашно,мадгадоз, целина – малко сухи и стръкове ако има цели
Приготвяне:
* Пилето поставям да се вари, като се отпенвам при завирането.
* През това време нарязвам моркова, чушката и картофа и поставям заедно със стръковете магданоз и целина да се варят при пилето.
* Когато то е сварено изваждам. Вадя и стръковете, които изхъврлям, а пилето нарязвам.
* В бульона поставям ориза и подправката, като оставям да се варят до сваряването на ориза.
* Ако е с фиде, поставям подправката да поври с пилето 15-на мин., а фидето поставям непосредствено преди застройката
* Връщам нарязаното месо в супата и правя топла застройка:
- разбивам киселото мляко, яйцето/яйцата и нишестето /или брашното/ в съд на котлона, който вече съм намалила на най-ниска степен / 1 /.
- щом загрее сместа – при непрекъснато бъркане, наливам по малко от врелия бульон на супата и бъркам. Така, докато сместа стане 2-3 пъти повече.
- изсипвам обратно при супата при непрекъснато бъркане.
* Така с топлата застройка няма шанс при претопляне супата да се пресече.
* Топлата застройка правя и с прясно мляко, но почти никога няма в къщи, когато ми потрябва за супа, затова и основно е с кисело.
* Поръсвам с по щипка целина и магданоз
Re: "Супа за закуска,супа за обяд..."
Гъбена супа със сметана
300-400 г гъби
1 бр. морков
1 глава лук
2 бр. картофи
2 кубчета бульон
копър
1 с.л. брашно
300 г заквасена сметана
Лука се задушава. Добавя се брашното и около 2 л вода с разтворените в нея бульони. След това се нарязват гъбите на много ситно, моркова и картофите се рендосват и заедно с подправките се слагат към супата. Оставя се да ври около 40 минути, след което се сваля от огъня и се добавя сметаната.
300-400 г гъби
1 бр. морков
1 глава лук
2 бр. картофи
2 кубчета бульон
копър
1 с.л. брашно
300 г заквасена сметана
Лука се задушава. Добавя се брашното и около 2 л вода с разтворените в нея бульони. След това се нарязват гъбите на много ситно, моркова и картофите се рендосват и заедно с подправките се слагат към супата. Оставя се да ври около 40 минути, след което се сваля от огъня и се добавя сметаната.
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD