Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
Рецепти за кекс
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Re: Рецепти за кекс
Трицветен кекс
6 яйца - разделят се на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, докато захарта се разтопи. Добавя се ванилия,1 ч.ч. брашно, половин пакетче бакплувер.
Жълтъците се разбиват с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч вода или прясно мляко, чаша и половина брашно и половин пакетче бакплувер. Към половината от тази смес се добава какао.
В намаслена кексова форма се изсипва кафявата течност, следва бялата, върху бялата се поръсва обилно с какао и следва жълтата течност.
Печете и готово. Приблизително отнема около 40 мин. Може да се залее с разтопен шоколад.
6 яйца - разделят се на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват с 1 ч.ч. захар, докато захарта се разтопи. Добавя се ванилия,1 ч.ч. брашно, половин пакетче бакплувер.
Жълтъците се разбиват с чаша захар, 1 ванилия, 1 к.ч. олио, 1 к.ч вода или прясно мляко, чаша и половина брашно и половин пакетче бакплувер. Към половината от тази смес се добава какао.
В намаслена кексова форма се изсипва кафявата течност, следва бялата, върху бялата се поръсва обилно с какао и следва жълтата течност.
Печете и готово. Приблизително отнема около 40 мин. Може да се залее с разтопен шоколад.
Re: Рецепти за кекс
Солен кекс
Продукти:
5 яйца
300 мл. кисело мляко
200 мл. олио
2 ч.л. бакпулвер
300 гр. сирене
слагам 2-3 нарязани наситно кисели краставички
100 гр. кашкавал
2 1/2 ч.ч. брашно (625 гр.)
свежа чубрица (може и сушена)
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата, добавя се киселото мляко, настърганите на едро кашкавал и сирене, брашното с бакпулвера, олиото и ситно нарязаната чубрица, добре се разбърква. Сместа се излива в намазнена форма, пече се в загрята до 180 градуса фурна около 45 минути.
По принцип може да се сложи и малко шпек салам нарязан на много ситно.
Продукти:
5 яйца
300 мл. кисело мляко
200 мл. олио
2 ч.л. бакпулвер
300 гр. сирене
слагам 2-3 нарязани наситно кисели краставички
100 гр. кашкавал
2 1/2 ч.ч. брашно (625 гр.)
свежа чубрица (може и сушена)
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата, добавя се киселото мляко, настърганите на едро кашкавал и сирене, брашното с бакпулвера, олиото и ситно нарязаната чубрица, добре се разбърква. Сместа се излива в намазнена форма, пече се в загрята до 180 градуса фурна около 45 минути.
По принцип може да се сложи и малко шпек салам нарязан на много ситно.
Re: Рецепти за кекс
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
2 пакетчета ванилия
1 равна ч.л.сода бикарбонат
Всичките продукти се смесват и веднага се изсипват в намаслена и набрашнена тавичка. Кексът се пече на 200 градуса, като готовността му се определя с клечка, бодната в средата - ако клечката излиза без полепнало по нея тесто, кексът е готов.
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 яйце
1/2 ч.ч. олио
2 пакетчета ванилия
1 равна ч.л.сода бикарбонат
Всичките продукти се смесват и веднага се изсипват в намаслена и набрашнена тавичка. Кексът се пече на 200 градуса, като готовността му се определя с клечка, бодната в средата - ако клечката излиза без полепнало по нея тесто, кексът е готов.
????- Гост
Re: Рецепти за кекс
Преди няколко дни правих локумен сладкиш,много вкусен става и е лесен.
Локумен сладкиш
Продукти: 2 ч.ч. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч. олио, ванилия, 3/4 кутия локум.
Приготвяне: Локума се оставя в камерата на хладилника поне за 30 мин. Киселото мляко се разбива със захарта, прибавят се содата, олиото, ванилията и брашното и всичко се разбива до гладка смес. Локума се изважда от камерата и се нарязва възможно най-дребно. Сместа се изсипва в намазана с маргарин форма и се наръсва с локума. Слага се в студена фурна на средно ниво и се пече на 180 градуса.
Локумен сладкиш
Продукти: 2 ч.ч. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч. олио, ванилия, 3/4 кутия локум.
Приготвяне: Локума се оставя в камерата на хладилника поне за 30 мин. Киселото мляко се разбива със захарта, прибавят се содата, олиото, ванилията и брашното и всичко се разбива до гладка смес. Локума се изважда от камерата и се нарязва възможно най-дребно. Сместа се изсипва в намазана с маргарин форма и се наръсва с локума. Слага се в студена фурна на средно ниво и се пече на 180 градуса.
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD