Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
Закуски
2 posters
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Re: Закуски
Палачинки -всеки знае как се правят.
Вкъщи са на голяма почит,ядем ги с най-различни неща-шоколад,мармалад,мед и орехи,а аз и само поръсени със захар
Солени също много обичам с шунка,пуешко филе,топено сирене или кашкавал.
Пържени филийки също често правя-и тях всеки занае как се правят
И правя едни уникално вкусни сандвичи на гофретнита,мажа филиите от двете страни с масло или маргарин и отвътре слагам каквото си избера,стават страхотни.
Вкъщи са на голяма почит,ядем ги с най-различни неща-шоколад,мармалад,мед и орехи,а аз и само поръсени със захар
Солени също много обичам с шунка,пуешко филе,топено сирене или кашкавал.
Пържени филийки също често правя-и тях всеки занае как се правят
И правя едни уникално вкусни сандвичи на гофретнита,мажа филиите от двете страни с масло или маргарин и отвътре слагам каквото си избера,стават страхотни.
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Закуски
И при нас палачинките са на почит
Мекици правя (стават като бухтички)
Принцеси с кайма и кашкавал
И всякакви вкусни сандвичи на тостера,най-любим ни е със синьо сирене и луканка,ама после се пие много вода
Взимам и баници на Бела от време на време,много са вкусни
Мекици правя (стават като бухтички)
Принцеси с кайма и кашкавал
И всякакви вкусни сандвичи на тостера,най-любим ни е със синьо сирене и луканка,ама после се пие много вода
Взимам и баници на Бела от време на време,много са вкусни
????- Гост
Re: Закуски
Топли сандвичи с кашкавал, яйца и магданоз
Продукти:
500 г хляб
50 г краве масло
200 г кашкавал
2 яйца
1/4 връзка магданоз
1 домат
сол
Приготвяне:
• Хлябът се нарязва на филийки.
• Намазва се с маслото.
• Отгоре се поставя тънко отрязано парче от кашкавала.
• Намазва се със смес от яйца, разбити с дребно нарязания магданоз.
• Приготвените сандвичи се пекат в предварително сгорещена фурна.
• Поднасят се веднага и по желание се гарнират отгоре с филийка от домат.
Ароматни филийки със сирене
Продукти:
60 г настърган Грюер (Gruyere)
60 г настъргано сирене Чедър
1 ч л дижонска горчица
1 яйце
1 с л бира
4 филии хляб
20 г краве масло
магданоз или копър
черен и червен пипер
Приготвяне:
• В купа се разбъркват сирената, горчицата, разбитото яйце и бирата.
• Подправя се със смлян черен пипер и щипка червен пипер по желание.
• Кората на филийките хляб се отрязва.
• Запичат се под горна скара (режим ГРИЛ) до златист цвят от двете страни.
• Отгоре се намазват с краве масло и се разпределя сместа със сиренето.
• Филийките се връщат във фурната за 3-4 минути, докато сиренето се разтопи.
• Горещите филийки се поръсват със ситно нарязан магданоз или копър.
• Поднасят се веднага.
Раирани кифлички с кашкавал
Продукти:
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 1/4 ч л суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно
150 г нарязан кашкавал тип Гауда
1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио
Приготвяне:
• Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
• Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
• Брашното се пресява заедно със солта, добавят се захарта, млякото и шупналата мая.
• Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото(олио).
• Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
• Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
• Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
• Всяка топка се разточва на овална питка.
• В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
• Навиват се кифлички.
• Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.
• Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
• Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
• Охлаждат се върху метална скара.
Бележки:
** Кифличките също така могат да бъдат и сладки : с шоколад, локум, мармелад и поръсени преди печене със захар.
Продукти:
500 г хляб
50 г краве масло
200 г кашкавал
2 яйца
1/4 връзка магданоз
1 домат
сол
Приготвяне:
• Хлябът се нарязва на филийки.
• Намазва се с маслото.
• Отгоре се поставя тънко отрязано парче от кашкавала.
• Намазва се със смес от яйца, разбити с дребно нарязания магданоз.
• Приготвените сандвичи се пекат в предварително сгорещена фурна.
• Поднасят се веднага и по желание се гарнират отгоре с филийка от домат.
Ароматни филийки със сирене
Продукти:
60 г настърган Грюер (Gruyere)
60 г настъргано сирене Чедър
1 ч л дижонска горчица
1 яйце
1 с л бира
4 филии хляб
20 г краве масло
магданоз или копър
черен и червен пипер
Приготвяне:
• В купа се разбъркват сирената, горчицата, разбитото яйце и бирата.
• Подправя се със смлян черен пипер и щипка червен пипер по желание.
• Кората на филийките хляб се отрязва.
• Запичат се под горна скара (режим ГРИЛ) до златист цвят от двете страни.
• Отгоре се намазват с краве масло и се разпределя сместа със сиренето.
• Филийките се връщат във фурната за 3-4 минути, докато сиренето се разтопи.
• Горещите филийки се поръсват със ситно нарязан магданоз или копър.
• Поднасят се веднага.
Раирани кифлички с кашкавал
Продукти:
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 1/4 ч л суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно
150 г нарязан кашкавал тип Гауда
1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио
Приготвяне:
• Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
• Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
• Брашното се пресява заедно със солта, добавят се захарта, млякото и шупналата мая.
• Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото(олио).
• Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
• Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
• Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).
• Всяка топка се разточва на овална питка.
• В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
• Навиват се кифлички.
• Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.
• Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
• Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
• Охлаждат се върху метална скара.
Бележки:
** Кифличките също така могат да бъдат и сладки : с шоколад, локум, мармелад и поръсени преди печене със захар.
Re: Закуски
Една от любимите закуски на Крис са спагети със сирене и захар.Сварявам спагетите,както си се прави и после им слагам парченце масло,сирене и посипвам със захар,разбърквам и готово.Колкото са по-тънки спагетите,толкова по-добре.
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD