Търсене
Latest topics
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of on your social bookmarking website
Любимите рецепти на моето семейство
2 posters
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Любимите рецепти на моето семейство
Споделете!
С кои рецепти карате мъжете и децата да си оближат пръстите?
С кои рецепти карате мъжете и децата да си оближат пръстите?
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Ели,каква тема си пуснала?Явно още те дърши пиенето от снощи
Супер си!Ще се включа на всяка цена!
Супер си!Ще се включа на всяка цена!
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Защо бе Инка?
Да не съм изяла някоя буква по трасето
Или тематиката ти е странна за мен
Да не съм изяла някоя буква по трасето
Или тематиката ти е странна за мен
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
С тематиката ме изненада,но може да караш такъв махмурлук
Една от любимите на всички ни е шоколадов мус,който е страшно вкусен и да подчертая,изглежда добре Ето го:
Ако има любопитни,давам рецептата
Една от любимите на всички ни е шоколадов мус,който е страшно вкусен и да подчертая,изглежда добре Ето го:
Ако има любопитни,давам рецептата
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Шоколадов мус
Продукти:
11/2 ч. чаши сметана течна
150 гр,. шоколад /млечен, натурален или бял/
1 ванилия, 1 щ.сол
3 с.л. захар според вида на шоколада и вкуса
30 - 50 гр. масло /според маслеността на шоколада
1с.л. бейзлиз или / портокалов сок/ инстантно кафе
Разтопява се в МВ /може и на бодна баня/ шоколада в ½ чаша сметана и маслото.
Разбива се останалата 1 ч.чаша сметана с 1 щ. сол и захарта, ароматизира се. Оставя се малко за гарниране.
В купата със сметана при непрестанно разбиване постепенно се налива леко охладената,
но не стегнала се шоколадова смес.
Разлива се или шприцова.
Може да се импровизира - включително с порьозността, и с аромата.
Някои от моите импровизации за поднасяне:
шоколадова купа
“ кошничка “ от тулия
чаши
плодове
желе
Мусът може и да се приготви със заквасена, разбита с пакетче суха сметана и пр. мляко –
с общо цяло количество - 320 мл.
Продукти:
11/2 ч. чаши сметана течна
150 гр,. шоколад /млечен, натурален или бял/
1 ванилия, 1 щ.сол
3 с.л. захар според вида на шоколада и вкуса
30 - 50 гр. масло /според маслеността на шоколада
1с.л. бейзлиз или / портокалов сок/ инстантно кафе
Разтопява се в МВ /може и на бодна баня/ шоколада в ½ чаша сметана и маслото.
Разбива се останалата 1 ч.чаша сметана с 1 щ. сол и захарта, ароматизира се. Оставя се малко за гарниране.
В купата със сметана при непрестанно разбиване постепенно се налива леко охладената,
но не стегнала се шоколадова смес.
Разлива се или шприцова.
Може да се импровизира - включително с порьозността, и с аромата.
Някои от моите импровизации за поднасяне:
шоколадова купа
“ кошничка “ от тулия
чаши
плодове
желе
Мусът може и да се приготви със заквасена, разбита с пакетче суха сметана и пр. мляко –
с общо цяло количество - 320 мл.
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Ей сега ще викна Благо да си я препише в тефтера с рецептите
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Sladost написа:Ей сега ще викна Благо да си я препише в тефтера с рецептите
Куучка!
А в тефтера на Благо има ли ги франзелките на Таниела?Това са едни от най-лесните,бързите и вкусни питки!
(не намеквам за никакви отношения между Благо и Таниела )
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Таниела не е благов тип
Няма я тази рецепта.
Ето една моя любима,аз сама си я използвам
Мързелива Шоколадово-Бананова торта
Купуваш си кафяви готови блатове,шоколадов крем нишесте или от шоколадовия пудинг на д-р Йоткер,банани и течен шоколад,Бейлис или някакъв шоколадов ликьор.
Поливаш пестеливо блатовете с Бейлиса(или ликьора),мажеш ги с течен шоколад и после с крема,можеш да сложиш и бананчета между блатовете и отгоре
Няма я тази рецепта.
Ето една моя любима,аз сама си я използвам
Мързелива Шоколадово-Бананова торта
Купуваш си кафяви готови блатове,шоколадов крем нишесте или от шоколадовия пудинг на д-р Йоткер,банани и течен шоколад,Бейлис или някакъв шоколадов ликьор.
Поливаш пестеливо блатовете с Бейлиса(или ликьора),мажеш ги с течен шоколад и после с крема,можеш да сложиш и бананчета между блатовете и отгоре
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Ели,тази торта ще се пробва още утре.Отдавна ми е мерак.
Ето,франзелките на Таниела,не била негов тип,ок,но нека си я препише в тефтера...нали знаеш за мъжете,любовта и стомаха
Топли домашни франзелки-Таниела
24бр.
4 1/2 чаши брашно (пресято)
2 пакета суха мая
2 ч.л сол
2 чаши топла вода
2 яйца
4 с.л. меко масло (мазнина)
4 с.л. захар
Приготвяне:
1. Маята се разтваря в топла вода.
2. Към нея прибавяме солта, захарта, както и половината от брашното.
3. Разбиваме яйцата и мазнината.
4. Добавяме останалото брашно и разбиваме до хомогенна смес.
5. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса, на топло място за около 30 минути (докато се удвои к-вото).
6. Омесваме тестото.
7. Постепенно добавете повече пресято брашно, докато можем да го обработваме с ръцете си.
8. Омесваме няколко пъти.
9. Оформяме 24 франзелки и ги нареждаме на разстояние една от друга в намаслена тава.
10. Печем на 190-200 градуса за около 15-20 мин.
11. Когато са готови се мажат с масло, докато са все още горещи.
Ето,франзелките на Таниела,не била негов тип,ок,но нека си я препише в тефтера...нали знаеш за мъжете,любовта и стомаха
Топли домашни франзелки-Таниела
24бр.
4 1/2 чаши брашно (пресято)
2 пакета суха мая
2 ч.л сол
2 чаши топла вода
2 яйца
4 с.л. меко масло (мазнина)
4 с.л. захар
Приготвяне:
1. Маята се разтваря в топла вода.
2. Към нея прибавяме солта, захарта, както и половината от брашното.
3. Разбиваме яйцата и мазнината.
4. Добавяме останалото брашно и разбиваме до хомогенна смес.
5. Покриваме с кърпа и оставяме да втаса, на топло място за около 30 минути (докато се удвои к-вото).
6. Омесваме тестото.
7. Постепенно добавете повече пресято брашно, докато можем да го обработваме с ръцете си.
8. Омесваме няколко пъти.
9. Оформяме 24 франзелки и ги нареждаме на разстояние една от друга в намаслена тава.
10. Печем на 190-200 градуса за около 15-20 мин.
11. Когато са готови се мажат с масло, докато са все още горещи.
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Непременно,обаче дали и на жените минава през стомаха
Ако ми ги направи дали ще го заобичам повече
Ако ми ги направи дали ще го заобичам повече
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
На мен не ме минава през стомаха,за теб не знам
А за франзелките,него надали ще го заобичаш повече(накъде повече..),но със сигурност ще пращаш благословии за вечно здраве на Таниела
А за франзелките,него надали ще го заобичаш повече(накъде повече..),но със сигурност ще пращаш благословии за вечно здраве на Таниела
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Ще се пробвам утре сама да ги направя
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Оффф тези рецепти са а напредналииии,аз съм голям кьопчо
Свекърва ми прави една страхотна торта Бейлис със смокини ...
Иначе аз мога да ви кажа за нашия здравословен йогурт
Пасирам ябълка,слагам мед и мааалко канела и го добавям в киселото мляко
Свекърва ми прави една страхотна торта Бейлис със смокини ...
Иначе аз мога да ви кажа за нашия здравословен йогурт
Пасирам ябълка,слагам мед и мааалко канела и го добавям в киселото мляко
????- Гост
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Диди и аз това го правя само че ябълката я настъргвам на рендето.
А моята торта е елементарна ...и аз не съм много по готвенето.
Иначе здравословните рецепите са ми добре дошли,Благо е маниак на тема здравословно хранене.
А моята торта е елементарна ...и аз не съм много по готвенето.
Иначе здравословните рецепите са ми добре дошли,Благо е маниак на тема здравословно хранене.
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
В къщи аз съм маниака (като изключим ударните дози шоколад,който поемам)
Утре ще пиша още.
Утре ще пиша още.
????- Гост
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Крис с плодове не яде,но много обича в кофичката кисело мляко да и разбъркам една супена лъжица мед и така си го яде.
Франзелките са много лесни,Ели.Аз ги правя кръгли като питки и до сега не съм имала провал.И кучето им е фен,яде ги топли без нищо
Франзелките са много лесни,Ели.Аз ги правя кръгли като питки и до сега не съм имала провал.И кучето им е фен,яде ги топли без нищо
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Ели,ето ти сладкиша,за който се молеше със сълзи на очи във ФБ
Ягодов сладкиш
3-4 яйца
11/2 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша прясно мляко
21/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
Лимонова кора или ванилия
Отделят се жълтъците и се разбиват със захарта, докато побелеят. Добавя се
олиото и част от прясното мляко. Разбиването продължава. Постепенно се добавя
пресятото брашно с бакпулвера, част от разбитите на пяна белтъци и ванилията
или лимоновата кора. На края се слагат останалите разбити на сняг белтъци.
Сместа се разбърква внимателно. Изсипва се в намазана с мазнина и посипана с
брашно тава. Отгоре се подреждат плодовете.
Пече се при температура около 175 градуса в началото(20мин)После се допича на
температура около 150 градуса.(пак 20мин)
Това е основна рецепта за кекс. Тук брашното е малко в повече от обичайното, за
да не потънат плодовете.
Вариантите са с пресни или замразени плодове, като може да се използват вишни,
череши, кайсии, ябълки с добавка малко канела към тях и орехи, праскови,
сини сливи, узрели джанки или комбинация от плодове по избор.
Тавата е с размери около 35 см в диаметър.
Ягодов сладкиш
3-4 яйца
11/2 чаена чаша захар
3/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша прясно мляко
21/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
Лимонова кора или ванилия
Отделят се жълтъците и се разбиват със захарта, докато побелеят. Добавя се
олиото и част от прясното мляко. Разбиването продължава. Постепенно се добавя
пресятото брашно с бакпулвера, част от разбитите на пяна белтъци и ванилията
или лимоновата кора. На края се слагат останалите разбити на сняг белтъци.
Сместа се разбърква внимателно. Изсипва се в намазана с мазнина и посипана с
брашно тава. Отгоре се подреждат плодовете.
Пече се при температура около 175 градуса в началото(20мин)После се допича на
температура около 150 градуса.(пак 20мин)
Това е основна рецепта за кекс. Тук брашното е малко в повече от обичайното, за
да не потънат плодовете.
Вариантите са с пресни или замразени плодове, като може да се използват вишни,
череши, кайсии, ябълки с добавка малко канела към тях и орехи, праскови,
сини сливи, узрели джанки или комбинация от плодове по избор.
Тавата е с размери около 35 см в диаметър.
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Аааа на брат ми ще му се размине,много сложно
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Играчка си е бъркането,но става много вкусен и мекичък.Топъл да го режеш,няма да се вглети.
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Ще пробутам рецептата на свеки и ще си го поръчам за в събота
Каква съм гадина самоооо
Каква съм гадина самоооо
Sladost- Брой мнения : 844
Вот : 27
Join date : 05.03.2010
Re: Любимите рецепти на моето семейство
На мен ми трябваше доста време докато си намеря точната рецепта за палчинки,защото ги обичам само ако са пухкави и сочни,а не твърди.Стават разкошни и вкъщи всичко се изяжда.
Палачинки
250 грама брашно
0,5 литра прясно мляко
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 прах ванилия
1 супена лъжица олио
масло за тигана
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.
Прибавя се солта,олиото и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън.
Крис много ги обича топли,с бучка масълце и така ги яде.Правила съм ги и с плънка от:
4 настъргани ябълки, 1 с. л. пудра захар, 0,5 к. л. канела, 20 г масло, сок от портокал и лимон и всичко това се задушава...Излишно е да казвам,че си е играчка,но пък стават чудни!
Палачинки
250 грама брашно
0,5 литра прясно мляко
3 големи или 4 малки яйца
2 щипки сол
1 прах ванилия
1 супена лъжица олио
масло за тигана
Брашното се слага в дълбок съд. Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес.
Прибавя се солта,олиото и ванилията. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето.
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг.
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън.
Крис много ги обича топли,с бучка масълце и така ги яде.Правила съм ги и с плънка от:
4 настъргани ябълки, 1 с. л. пудра захар, 0,5 к. л. канела, 20 г масло, сок от портокал и лимон и всичко това се задушава...Излишно е да казвам,че си е играчка,но пък стават чудни!
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Вкъщи е много на почит бисквитената торта с домашен,или нишесте крем.Но си имам трикове-кремчето задължително е по не сладко от бисквитите,а млякото за крема е или с нисък процент,или ако е с висок,сместта за крема е в съотношение 1към1 мляко и вода.
Re: Любимите рецепти на моето семейство
Снощи правих омлет,но една приятелка ми напомни за един трик,който бях забравила Освен яйчената смес,малко сол,слагам и няколко милилитра прясно мляко и мъничко захар.Стана много по-вкусен.После,още докато е топъл настъргах кашкавал и го завих и това е.Всички си облизахме пръстите
Друго любимо на мен и Крис са палчинките само с малко масълце,пак докато са топли.Супер вкусно!
Друго любимо на мен и Крис са палчинките само с малко масълце,пак докато са топли.Супер вкусно!
:: Вкусотийки
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
Съб Ное 30, 2019 2:41 pm by Coldfox
» ДОБАВИ ЛИНК НА ДЕНЯ
Вто Ное 19, 2019 11:18 am by slavko
» Обичате ли мед
Чет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8
» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Чет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall
» Нарушена менструация
Вто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15
» Моето кафе
Вто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD
» Алкохол
Вто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD
» Мъже в кухнята
Вто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD
» Здравословно хранене
Вто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD