Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Ние във Facebook
Latest topics
» Обичате ли мед
Време е за козунаци EmptyЧет Юни 25, 2015 1:19 pm by zara_iv8

» Съществува ли любовта или е просто мит ?
Време е за козунаци EmptyЧет Апр 09, 2015 3:49 pm by svetlanavall

» Нарушена менструация
Време е за козунаци EmptyВто Яну 06, 2015 11:25 pm by freaka15

» Моето кафе
Време е за козунаци EmptyВто Дек 03, 2013 2:54 pm by PuddleOfmudD

» Алкохол
Време е за козунаци EmptyВто Дек 03, 2013 2:53 pm by PuddleOfmudD

» Мъже в кухнята
Време е за козунаци EmptyВто Дек 03, 2013 2:52 pm by PuddleOfmudD

» Здравословно хранене
Време е за козунаци EmptyВто Дек 03, 2013 2:50 pm by PuddleOfmudD

» Салати
Време е за козунаци EmptyВто Дек 03, 2013 2:47 pm by PuddleOfmudD

» А горещ шоколад обичате ли:)
Време е за козунаци EmptyВто Дек 03, 2013 2:46 pm by PuddleOfmudD

Парфюми и козметика
Време е за козунаци Image-3606730-10450103
Онлайн Бутик
Време е за козунаци Image-3606730-10735145
Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Women's Forum on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of on your social bookmarking website

Affiliates
free forum


Време е за козунаци

Go down

Време е за козунаци Empty Време е за козунаци

Писане  nimble on Вто Мар 30, 2010 1:43 pm

Ето моята рецепта за козунак. на пръв поглед е малко сложна, но всъщност не е . Резултата винаги е отличен.


З0 гр. мая се разтваря в топло мляко и се изчаква около половин час. 500гр. брашно се пресява и се прави дупчица. В нея се изсипва постепенно маята , 3 препълнени лъжици захар, щипка сол, 2 яйца, 250мл. мляко и 100 гр. краве масло. Замесва се тесто. Оставя се около един час да втаса покрито с найлон.

Отделно се смесва 50гр. масло със 100 гр.захар и се разтопява като се бърка непрекъснато докато придобие златисто кафяв цвят, добавя се 125 мл. сметана, оставя се съвсем л леко да кипне. Прелива със огнеопорен съд, /може в йенска тенджера, но да е голяма. Задължително е да има капак/ в който ще се пече козунака и се оставя да изстине.

От тестото се формират 12 топчици слагат върху карамела, захлупват се с капака и се оставят да починат 15 мин. Козунакът се пече в предварително загрята фурна при 200градуса около 20 мин под капак.

И сега най важното: ванилен сос - Едно яйце, два желтъка, 50гр. захар, 1 пакет ванилия, 1 непълна лъжица нишесте, и 250 мл. мляко се смесват и се слагат на гореща водна баня, като се разбърква непрекъснато докато се сгъсти.

Козуначетата се сервират горещи с горещ ванилов сос.
nimble
nimble

Брой мнения : 18
Вот : 2
Join date : 27.12.2009
Местожителство : София

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Време е за козунаци Empty Re: Време е за козунаци

Писане  ???? on Сря Мар 31, 2010 7:40 pm

С нетърпение чакам да си отидем в Пловдив,свекърва ми прави божествени козунаци и като заухае целият апартамент ммммм

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Време е за козунаци Empty Re: Време е за козунаци

Писане  Anais on Сря Апр 07, 2010 8:46 am

nimble,разби ме с този каамел и ванилов сос.Мисля си да ги спретна за събота,ние козунак ядем често,но винаги купен.

Anais

Брой мнения : 1078
Вот : 17
Join date : 05.03.2010
Age : 37
Местожителство : Sofia

Вижте профила на потребителя https://www.facebook.com/ina.carina

Върнете се в началото Go down

Време е за козунаци Empty Re: Време е за козунаци

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите